Customer Data Platforms; sluit aan op je bezoekers!

Met een Customer Data Platform, ook wel bekend als een CDP, beschik je in één systeem over alle relevante informatie van jouw klanten. Waar je voorheen klantinformatie in allerlei verschillende marketingtools had staan, heb je nu in één oogopslag een 360-graden klantprofiel. En dit helpt jou als marketeer om met minimale inspanning het maximale uit iedere klant te halen! 

Wat is een Customer Data Platform?

Een Customer Data Platform verzamelt alle data uit jouw beschikbare databronnen. Denk hierbij aan je website, advertentiekanalen, CRM en je e-mailmarketingtool. 

Deze data (contactgevens, aankoophistorie, locatie, website interactie en e-mail interactie) gebruik je vervolgens om elke individuele klant persoonlijke content te laten zien op het juiste moment in de customer journey. Want, iedere klant is uniek. 

Er zijn klanten die iedere maand een aankoop doen, maar er zijn ook klanten die slechts één keer in het jaar een aankoop doen. Er zijn klanten die prijsbewust zijn en er zijn klanten die zeer loyaal zijn. Oftewel, iedere klant heeft een unieke benadering nodig als het gaat om effectieve aanzetten tot conversie. 

 

Met een een Customer Data Platform (ofwel CDP) kan je iedere individuele klant een persoonlijke ervaring geven op je website, in e-mails én in je advertenties. 

Wat zijn de voordelen van een Customer Data Platform?

Een Customer Data Platform biedt vele voordelen. We lichten hieronder enkele uit: 
  • Controle over al je (real-time) data 
  • Cross-channel personalisatie: website, e-mail en advertenties
  • In één tool je gehele customer journey inrichten en besturen
  • Data gedreven e-mails en advertenties 
  • Customer lifetime value vergroten

Een Customer Data Platform zet je in voor vele doeleinden. Zoals het verhogen van het gemiddelde conversiepercentage op je website. Het verhogen van je gemiddelde orderwaarde. Een loyaliteitsprogramma voor loyale klanten. Het heractiveren van inactieve klanten. Je advertentiekosten omlaag brengen middels datagedreven advertenties. Autoriteit vergroten door het slim uitvragen van reviews. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Meer weten over jouw opties met een CDP?

De resultaten van onze klanten vertellen waarom wij de beste keuze voor hen zijn.
Benieuwd? Bekijk een van onze cases of neem contact op!

Meer weten?