4 min read

Van Poelgeest

Case search engine advertising van poelgeest
In 1952 klonk het startschot voor Van Poelgeest. Inmiddels kunnen BMW- en MINI-liefhebbers uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht hun hart ophalen bij de dealer. Met veel persoonlijke aandacht en zekerheid helpen ze klanten met de zoektocht naar hun droomauto. Daarbij zorgen ze dat de auto in topconditie blijft, zodat de klant er volop van kan genieten.

De uitdaging

Van Poelgeest klopte bij ons aan met de opdracht: ‘We willen meer leads, maar die kosten per lead, die moeten ook echt omlaag’.
De hevige concurrentie in de private lease markt was het grootste obstakel. Niet alleen automerken, maar ook dealers van hetzelfde merk voeren een concurrentiestrijd, waardoor de kosten per klik aan de hoge kant zijn. Aan ons de taak om alleen bezoekers met een koopintentie te targeten.

Onze aanpak

De vraag van de klant bestond dus uit twee onderdelen:

  • Het verhogen van het aantal leads
  • Het verlagen van de kosten per lead

Tijdens de strategische sessie – onderdeel van het implementatietraject – hebben we besloten om klein te beginnen. Dus niet met vijf verschillende e-mail flows, maar met één om het overzicht te behouden. Allereerst hebben we op de website een haakje gecreëerd: via een formulier kan men een gratis sample aanvragen om Flexpower uit te proberen. Nadat het formulier is ingevuld start de e-mail flow. Op basis van een aantal gegevens (die je invult tijdens de aanvraag) kunnen wij een inschatting maken hoelang jij ongeveer doet met de tube.

Om het aantal leads voor private lease te maximaliseren, hebben we een SEA-strategie ontwikkeld en uitgevoerd aan de hand van vergaande automatisering van biedingen.

 

De kosten per lead lieten we dalen door softconversies toe te voegen. Hierdoor konden we snel peilen welke bezoekers geïnteresseerd waren.

 

Ook hebben we de automatische biedstrategie CPA op deze softconversies laten optimaliseren. Hierdoor heeft het algoritme meer conversiedata om te verwerken en behaalden we het CPA-doel sneller.

Het resultaat

Was het een lastige opdracht? Ja. Is het gelukt? Uiteraard.

Dit waren de resultaten na een jaar:

  • Aantal leads gestegen met 25%
  • Kosten per leads gedaald met 8,4%
  • Conversiepercentage gestegen met 51%

In een jaar steeg het aantal leads met 25% en daalde de kosten per lead met 8,4%. Voor Van Poelgeest hebben we dus meer leads binnengehaald voor een lagere investering!

 

En als je denkt dat dat het enige was, heb je het goed mis. We slaagden er in deze periode namelijk ook in om het conversiepercentage met 51% te laten stijgen. Dit geeft aan dat de advertenties nu veel beter aansluiten bij de wens van de doelgroep. En een verbeterde klantervaring is goud waard!

Lianne Landsman
1
Aantal leads
1
Kosten per lead
1
Conversiepercentage

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.