4 min read

Talent Talks

SEO talent talks
Sprekersbureau Talent Talks biedt bekende dagvoorzitters en sprekers aan in diverse actuele thema’s. Ben je op zoek naar een spreker voor jouw evenement? Talent Talks vindt voor iedere klant de perfecte match. De ervaren sprekers laten altijd een onvergetelijke indruk achter. Daarnaast geeft het bedrijf presentatie-, media- en interviewtrainingen.

De uitdaging

Het sprekersbureau zocht een partner die hen op alle gebieden van online marketing kon ondersteunen. Als allround online marketing specialist was DBOM de meest logische keuze.

 

Talent Talks had hulp nodig bij het opstellen van een online marketingstrategie, zowel op organisch als betaald gebied. Daarnaast vroegen ze onze ondersteuning bij de website-migratie. Dit is een ingewikkeld proces, maar wij gaan een uitdaging niet uit de weg.

Onze aanpak

Bij het opstellen van de strategie hadden de specialisten van DBOM zowel een adviserende als een uitvoerende rol. Ze adviseerden het sprekersbureau over:

  • Het invullen van de customer journey
  • Het bepalen van de ideale online marketingkanalen
  • Het vaststellen van de SEO-strategie
Daarnaast beheerden wij de betaalde campagnes en gaven we maandelijks SEO-advies. Ook liepen we de website regelmatig na, op zoek naar SEO-technische verbeterpunten die ons partnerbureau Brewwwers vervolgens snel kon oppakken.
Om er zeker van te zijn dat we de best mogelijke resultaten behalen, monitorden we elke maand de organische posities van de zoekwoorden waar we op focussen. Op basis van de resultaten en de nieuwste ontwikkelingen in het vak, keken we welke richting we op moesten gaan en welke werkzaamheden daarvoor nodig zijn.

Het resultaat

Hard werken loont. Na slechts drie maanden zagen we al de volgende resultaten:

  • Organisch verkeer gestegen met 105%
  • Een gemiddelde stijging in organische posities van 21%
  • Aantal leads gestegen met 45%

Onze strategie zorgde voor meer dan een verdubbeling in organische bezoekers op de website. Ook stegen de posities van Talent Talks met 21% en hebben we voor het bedrijf een plekje op de eerste pagina van Google veroverd. Deze grote verbetering in de vindbaarheid van de website, zorgde weer voor een stijging in het aantal leads van maar liefst 45%.

Anna Wijnen
Foto van Anna voor de maan
1 %
Organisch verkeer
1
Organische positie stijging
1
Leads

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.