4 min read

Flexpower

Flexpower is in 2004 gelanceerd door Rasheen Smith met als doel om topatleten te helpen met het reguleren van de ongemakken die voortkomen uit topsport. Tijdens zijn studie merkte hij op dat er een effectieve en veilige oplossing nodig was om atleten te helpen hun lichamen in top conditie te houden. Zo ontstond Flexpower. De sportcrème voor een soepel sportlichaam!

Klaar voor marketing automation

Flexpower was klaar voor een marketing automation offensief. De website werd goed bezocht, maar daar bleef het vaak bij. Het spreekwoordelijke haakje ontbrak. Flexpower zocht naar een goede manier om meer sporters (in de breedste zin van het woord) kennis te laten maken met het product.

Onze aanpak

Om Flexpower te helpen met het bereiken van hun doel hebben we gekozen voor marketing automation tool ActiveCampaign. Deze tool is ideaal voor webshops met een fysiek product. Ook biedt de diepe integratie met WooCommerce vele kansen voor geautomatiseerd een-op-een contact met zowel prospects als klanten.

Tijdens de strategische sessie – onderdeel van het implementatietraject – hebben we besloten om klein te beginnen. Dus niet met vijf verschillende e-mail flows, maar met één om het overzicht te behouden. Allereerst hebben we op de website een haakje gecreëerd: via een formulier kan men een gratis sample aanvragen om Flexpower uit te proberen. Nadat het formulier is ingevuld start de e-mail flow. Op basis van een aantal gegevens (die je invult tijdens de aanvraag) kunnen wij een inschatting maken hoelang jij ongeveer doet met de tube.

Zit je in de e-mailflow? Dan ontvang je een mailtje met tips en tricks over hoe je de sportcrème optimaal gebruikt. En op basis die wij hebben gegenereerd, kunnen we een inschatting maken wanneer jij ongeveer voor het eerst gaat sporten na de aanvraag. Zodoende ontvang je een mailtje waarin wij vragen naar je ervaring. Uiteindelijk, bij voldoende feedback, versturen we een e-mail die je leidt naar de webshop van Flexpower waar je een nieuwe tube kunt bestellen.

Wellicht vraag jij je nu af: maar wat is dan het verschil met e-mail automation?

Dat zit hem in de gelaagdheid van de e-mail flow. Waar je bij e-mail automation gefaseerd een aantal e-mails achter elkaar verstuurd. Kijk je bij marketing automation naar het gedrag van de ontvanger. Heeft iemand e-mail A geopend? Stuur dan e-mail B. Heeft iemand niet geklikt op de link in e-mail A, verstuur dan e-mail C.

Het resultaat

Het resultaat van de opgeleverde automation mag er zijn. Voorheen bestelde 5% van de sample aanvragers een tube Flexpower, nu hebben we dit omhoog gebracht naar 20%! Oftewel: 1 van de 5 sample aanvragers koopt een tube Flexpower. Deze stijging is een geweldig resultaat, maar we zijn er nog niet!

Tijd om uit te bouwen

Niets is minder waar. Nu begint het pas echt leuk te worden. Het uitbouwen van de flows kan gaan beginnen. Zo gaan we mensen na een eerste aankoop stimuleren een herhalingsaankoop te doen (repurchase). Ook gaan we mensen na meerdere aankopen overtuigen om andere producten te bestellen (cross sell).

Hiernaast houden we de sample-flow goed in de gaten en kijken we naar kansen om het conversieratio verder te verhogen!

Harald Boutkam
harald boutkam voor dbom
1 %
Conversieratio
1
1

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.