4 min read

Eurotackle

Eurotackle case

Hengels, vislijnen, aas en molens: Eurotackle heeft alles in huis voor de sportvisser. De online webshop volgt de nieuwste vistrends en verkoopt de nieuwste hengelsportkleding. Met het ruimste assortiment op het gebied van hengelsport heeft het bedrijf voor elke visser het juiste materiaal om de mooiste vissen mee aan de haak te slaan.

De uitdaging 

Eurotackle wilde graag de ruim 13.000 producten uit hun assortiment onder de aandacht brengen via Google Shopping. De uitdaging? De omzet verhogen en de kosten gelijk houden. In andere woorden: de ROAS moest omhoog!

 

De concurrentie op Google Shopping is moordend. Dus de belangrijke taak voor onze specialisten om hier een slimme oplossing voor te bedenken.

Onze aanpak 

Om de ROAS te verhogen, zijn wij aan de slag gegaan met het optimaliseren van de feed voor Channable en het opbouwen van een Smart Shopping-campagne.

 

Problemen in de feed zorgden ervoor dat het productaanbod van Eurotackle nog niet optimaal getoond werd aan bezoekers. Wij hebben deze problemen getackeld door de feed op de juiste manier in te richten en het te verrijken met informatie die nodig is om een Google Shopping-campagne optimaal te laten draaien.

 

Nadat we de nieuwe feed hadden ingeladen in het Google Merchant Center, bouwden we een Smart Shopping-campagne op. De eerste weken lieten we deze naast de huidige campagne lopen, om meer informatie binnen te halen. Daarna hebben we de doel-ROAS geleidelijk verhoogd van 500% naar 1200%.

Het resultaat

Een jaar na onze aanpassingen kan Eurotackle profiteren van de volgende resultaten:

  • Gemiddelde ROAS van €4 naar €12
  • Gemiddelde CPC van €0,22 naar €0,11
  • Conversiepercentage van 0,88% naar 1,94%
 

Het veranderen van de doel-ROAS was een schot in de roos, want sindsdien draaien we een ROAS van €12. Elke euro aan kosten levert dus €12 op. Dat is een verdrievoudiging van de ROAS!

 

Daarnaast zorgde het optimaliseren van de feed ervoor dat het productaanbod beter onder de aandacht van geïnteresseerde bezoekers werd gebracht. Hierdoor is het conversiepercentage dan ook flink toegenomen. 

Tom van Bodegraven
Profielfoto Tom van Bodegraven voor DBOM
1 %
ROAS stijging
1 %
Gemiddelde CPC
1 %
Stijging conversiepercentage

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.