4 min read

BENZ Agency

BENZ Agency is een full-service boekingskantoor voor Nederlandse popartiesten, bands, dance-acts, dj’s en jong talent. Met een ervaren team en een krachtig netwerk leveren zij voor iedere doelgroep entertainment van de hoogste plank. Van het creëren en programmeren tot het verzorgen van een evenement: het bedrijf ontzorgt de klant volledig. En dát met een uitstekende service.

De uitdaging

Het boekingskantoor ontvangt veel aanvragen via ‘tussenbureaus’, waardoor ze marge verliezen op de diensten. Zonde natuurlijk!

 

Om dit te voorkomen en de directe aanvragen te stimuleren, vroegen ze ons om meer organisch verkeer naar de website te leiden. Dat is natuurlijk geen punt voor onze specialisten.

Onze aanpak

De werkwijze voor BENZ Agency bestond uit drie onderdelen:

  1. De migratie van de nieuwe website ondersteunen
  2. Adviseren op het gebied van SEO
  3. Adviseren op het gebied van content

Ons partnerbureau Brewwwers heeft de nieuwe website van BENZ Agency gemaakt, welke in december 2018 live ging. DBOM hielp bij de migratie van de nieuwe website en zorgde ervoor dat er geen SEO-waarde van de oude website verloren zou gaan.

Na de migratie ondersteunden we het boekingskantoor bij alle SEO-gerelateerde vragen. Ook checkten we regelmatig of er nog technische verbeterpunten waren. Doordat ons partnerbureau Brewwwers de website gebouwd heeft, konden we eventuele verbeteringen razendsnel doorvoeren.

Om het organisch verkeer te stimuleren, adviseerden we ook over content. We onderzochten welke zoekwoorden het meest relevant zijn en stuurden hiervoor input.
We hielden de organische posities maandelijks bij en gaven BENZ Agency inzicht in de voortgang van de doelstellingen. En we kunnen alvast verklappen dat we de doelstellingen glansrijk gehaald hebben!

Het resultaat

Een jaar nadat de nieuwe website live ging, zagen we de volgende resultaten:

  • Organisch verkeer via mobiele apparaten gestegen met 185%
  • Aantal nieuwe organische gebruikers gestegen met 153%
  • Aantal behaalde doelen via organisch verkeer gestegen met 30%

Dankzij het SEO-advies van onze specialisten is het organisch verkeer door het dak gegaan. Hierdoor weten de klanten het boekingskantoor nu veel vaker direct te vinden en zijn ze niet afhankelijk van tussenbureaus.

Anna Wijnen
1
Organisch verkeer mobiel
1
Nieuwe gebruikers via organisch verkeer
1
Conversies

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.