SEO voor Afbeeldingen

In de praktijk merk ik dat veel bedrijven geen weet hebben van hoe belangrijk het is om gevonden te worden in zoekmachine van Google wanneer mensen zoeken op afbeeldingen. Daarom zal ik vandaag aandacht besteden aan dit onderwerp en een aantal tips geven om afbeeldingen te optimaliseren voor Google Afbeeldingen.


Hoe relevanter de afbeelding is voor een bepaalde zoekopdracht, hoe groter de kans dat deze afbeelding naar voren komt in de zoekresultaten van Google Afbeeldingen en in de resultaten van Google zelf. Geoptimaliseerde afbeeldingen kunnen dus voor een groot aantal extra bezoekers zorgen, vooral wanneer u bijvoorbeeld een webwinkel heeft. Omdat weinig websites SEO geoptimaliseerde afbeeldingen tonen, is de concurrentie laag en is het relatief eenvoudig om een goede positie te behalen binnen de resultaten van Google Afbeeldingen.Afbeeldingen worden niet alleen getoond in Google Afbeeldingen. Steeds vaker toont Google ook afbeeldingen tussen de gewone zoekresultaten omdat Google weet dat mensen die zoeken naar bepaalde zoektermen veel zoeken in afbeeldingen in plaats van in de gewone resultaten. Kortom; het is van groot belang om afbeeldingen te optimaliseren voor Google. Hieronder geef ik een aantal tips:Bestandsnaam:

Sla uw afbeeldingen op met het betreffende zoekwoord in de bestandsnaam. 

Bijvoorbeeld: maritieme-lamp.jpg of bulls-racefiets-blauw.jpg (gebruik streepjes i.p.v. underscores)Alt-tekst:

Plaats het zoekwoord in de alt-tekst van de afbeelding. Tekst:

Laat het zoekwoord terugkomen in de tekst rondom de afbeelding.Robots.txt:

Zorg ervoor dat Google de afbeeldingen kan indexeren door dit in het robots.txt bestand aan te geven.Kwaliteit:

Gebruik foto’s van goede kwaliteit. Zorg ervoor dat de foto’s niet te groot zijn want dit zorgt weer voor een te trage laadtijd van de foto.Links:

Plaats in de website waar mogelijk linkjes naar de afbeelding en gebruik hierbij een goede link-tekst. Pagina titel en URL:

Laat waar mogelijk op de pagina waar de afbeelding staat, het zoekwoord terugkomen in de pagina titel en in de URL van de website.


Mochten er dingen onduidelijk zijn, neem dan vooral contact met me op!

Meer weten?