Waarom jij écht een SEO copywriter nodig hebt

Eindelijk staat je website online. Maandenlang heb je keihard gewerkt om alles af te krijgen. Nu is het wachten. Wachten tot je gevonden wordt in de organische zoekresultaten van Google. En wachten doe je. Dagen, weken, maanden. Je googelt je helemaal suf. Nog steeds op pagina 2, precies niet het resultaat dat je gehoopt had, je weet immers: the best place to hide a dead body is page two of Google. Wat nu? 


Omhoog met SEO


Wil je goede resultaten halen binnen zoekresultaten, maar niet adverteren? Dan zit er niks anders op dan aan de slag te gaan met Search Engine Optimization. SEO beslaat een groot aspect van je website: van het technische tot het tekstuele gedeelte. In deze post richten we ons op het tekstuele gedeelte van je website. Want hoe schrijf je webteksten op zo’n manier dat je er ook mee gevonden wordt? Daarvoor schakel je de hulp in van een SEO copywriter.


Copy-hulp van A tot Z


Hoe kan een SEO copywriter jou helpen? Het begint al bij het proces dat deze expert doorloopt:


  1. Een grondige scan van jouw website; 
  2. Gevolgd door een zoekwoordenonderzoek;
  3. Conclusies opstellen in een adviesrapport;
  4. Nieuwe teksten schrijven op basis van het zoekwoordenonderzoek. 


Dit is heel kort door de bocht, maar vat wel goed samen wat een SEO copywriter doet. De teksten die vervolgens uit dit onderzoek volgen, zijn gebaseerd op harde cijfers. Door deze teksten te combineren met jouw tone-of-voice vertel je jouw verhaal niet alleen op mooie wijze, maar zijn je teksten ook nog eens goed vindbaar in de zoekresultaten. 


Is dat dan alles? 


Nou, nee. Een SEO tekstschrijver doet natuurlijk veel meer dan dat. Een goede tekstschrijver kijkt verder. Ze nemen je contentstrategie onder de loep, kijken of je wel het juiste taalgebruik hanteert en of je daar dan ook de juiste doelgroep mee bereikt. Om jouw verhaal goed over te brengen, werken we met een stevige briefing. We vragen je het hemd van het lijf om vervolgens met jouw stem blogs, mailings, nieuwsbrieven en webpagina’s in te vullen. Met SEO copywriting vertalen we jouw expertise naar begrijpelijke teksten die vervolgens goed vindbaar zijn en je dus ook daadwerkelijk wat opleveren. Pagina twee van de zoekresultaten kun je dus lekker uitzwaaien. Vanaf nu schitter jij op pagina 1, zoals het hoort. 


Wil jij aan de slag met ervaren SEO copywriters? DBOM begeleidt je graag in het gehele proces. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, of voor de aanvraag van een proeftekst. 

Meer weten?