Rich snippets en dynamic structured snippets

Sinds vorig jaar heeft Google “Rich Snippets” geïntroduceerd, een manier om iemand van nog meer informatie te voorzien voordat ze klikken op een zoekresultaat. Sinds begin deze maand hebben ze dynamic structured snippets voor AdWords gelanceerd.


Maar wat is nou eigenlijk een snippet? En hoe werkt het?


Door het gebruik van rich snippets kan worden aangegeven welke informatie geschikt is voor welke zoekopdracht. Door met micro-data in de HTML code aan te geven wat een rich snippet moet worden kan dit makkelijker worden opgepakt door Google en vertoond worden bij specifieke zoekopdrachten.


Een rich snippet kan van alles zijn, van recensies, recepten, muziek of personen. Als iemand bijvoorbeeld zoekt naar een restaurant in Amsterdam dan is het handig als hij meteen ziet wat de recensies zijn van een restaurant in Amsterdam.


De website schema.org geeft aan welke woorden je het beste kan gebruiken en ook Google heeft hier duidelijke richtlijnen voor.


Maar nu, wat zijn dan dynamic structured snippets?


Eigenlijk hetzelfde alleen voor AdWords, en hoef je ook nog eens niks te doen! AdWords pakt automatisch de belangrijke stukken uit de landingspagina waar je met je advertentie naar toe linkt en laat dit zien aan diegene die zoekt. Zo weet je als gebruiker beter wat je kan verwachten voordat je op de advertentie klikt.


De dynamic structured snippets geven dus meer waarde aan je advertenties en verhogen de CTR mits je advertentietekst gelijk is aan de pagina waar je naar toe linkt. Onder automated targets kan je zien welke snippets AdWords heeft gebruikt onder je advertenties. Wil je dat AdWords niet de snippets laat zien dan kan dit ook aangegeven worden, hiervoor moet een formulier ingevuld worden binnen het AdWords Helpcentrum.


Op dit moment zijn de dynamic snippets alleen te gebruiken in Engelstalige landen en beschikbaar voor retailers, vliegticket aanbieders en hotels. Wanneer dit ook voor Nederland geïntroduceerd wordt is nog niet bekend maar dit zal niet lang op zich laten wachten.

Meer weten?