Van ambities in het buitenland naar werken op een steenworp afstand – Interview met Tristan van Duin

Wie ben jij en waar kom je vandaan? 


Laat ik mij even voorstellen, mijn naam is Tristan van Duin (23 jaar) en ik ben een van de nieuwe online marketingstagiairs bij DBOM. Ik studeer commerciële economie aan de Hogeschool van Leiden, waar ik de minoren Cambridge English en International Business heb gevolgd. In het weekend ben ik actief voor de Haarlemse reddingsbrigade, waarvoor ik elke zaterdag in het zwembad sta als instructeur bij het reddend zwemmen. Ook help ik af en toe bij evenementen als eerstehulpverlener. Na bijna een jaar actief geweest te zijn als assistent kok bij Restaurant Parck, te Haarlem, heb ik mijn werkzaamheden neergelegd zodat ik mijzelf voor 100% kan inzetten bij DBOM om hier een online marketingexpert te worden. Challenges die ik tegen ga komen tijdens mijn stage zijn: het werken met Apple (binnen twee uur had ik mijn computer al gecrasht) en het aanpassen van het horeca- en studentenbestaan naar het zakelijke leven.


Hoe ben je bij DBOM terechtgekomen? 


Ik had grote ambities en de wens om naar het buitenland te gaan. Helaas heb ik dit niet kunnen verwezenlijken. Mijn sollicitaties gingen van Canada tot Sri Lanka en van Zweden tot Hong Kong. Doordat de stagevergoeding vele malen lager uitviel dan in eerste instantie afgesproken zag ik een stage in Uppsala (Zweden) aan mijn neus voorbij gaan. Na deze teleurstelling te hebben verwerkt, ging ik weer met volle moed op zoek naar een stage en was ik in een vergevorderd stadium met een bedrijf uit Sri Lanka. Twee weken voor de deadline werd ineens het contact verbroken. Hierdoor kwam ik in een stroomversnelling richting de deadline om een stagegoedkeuring te verkrijgen. Het snelle handelen en de behulpzaamheid van DBOM heeft het mogelijk gemaakt om binnen twee dagen alles rond te krijgen waardoor ik mijn stagegoedkeuring op tijd had verkregen. Ondanks het feit dat ik nu praktisch in mijn achtertuin werk en Haarlem niet kan tippen aan het buitenlandse avontuur, heb ik ontzettend veel zin om het gezellige team te versterken en mijzelf hier nuttig te maken. 


Wat vind je leuk aan DBOM? 


Wat ik leuk vind aan werken bij DBOM is de gezellige, open werksfeer. Daarnaast is het zowel tijdens het werken mogelijk om verschillende skills te verkrijgen en verbeteren, (met verschillende certificaten), als tijdens de pauzes waarin je aan je pool- en tafeltennisskills kan werken. De pauzes zorgen ervoor dat je je hoofd leeg kan maken, zodat je je daarna weer met volle moed kan storten op je werkzaamheden of het leren van de theorie om certificaten te kunnen behalen. Ik heb ontzettend veel zin in de komende periode, waarin ik verwacht veel te gaan leren. En natuurlijk kijk ik nu al uit naar de veelbesproken vrijdagmiddagborrel!

Meer weten?